Procházet návody

Video návody
Dodavatelé a výrobci Dodavatelé Výrobci
Hlavní strana e-shopu Bannery Obsah hlavní strany Oznámení

Automatizace

Některé procesy svého e-shopu můžete automatizovat. Automatizace hraje velký přínos v aktualizace produktů a to na vstupu i na výstupu e-shopu. Například pokud využíváte datové XML feedy. Tyto feedy jsou skvělým prostředkem pro nahrávání a aktualizaci sortimentu ve Vašem e-shopu. Jsou také skvělým prostředkem pro nahrání produktů do externích služeb jako je například Heureka.cz. Více o datových XML feedech se můžete dočíst zde. Aby jste nemuseli datové exporty a importy zpracovávat ručně, můžete využít možností automatizace.

Automatizace exportů

Pro nastavení automatické aktualizace datových XML exportů vstupte do správy svého e-shopu a v sekci Nastavení v záložce Automatizace nastavte jak často se mají datové XML exporty aktualizovat. Tímto nastavením zajistíte správnost dat v připojených externích službách. Pokud potřebujete aktualizovat datové XML exporty okamžitě, můžete to provést manuálně. Pro aktualizací datových XML exportů stačí kliknout na tlačítko XML export produktů v levém menu v administraci Vašeho e-shopu.

Automatizace importů

Pro nastavení automatické aktualizace datových XML importů musíte provést nastavení v jednotlivých datových feedech. V administraci e-shopu zvolte v levém menu možnost XML import produktů a následně vyberte konkrétní datový feed. V záložce Import produktů v části Nastavení automatické aktualizace feedu můžete nastavit automatickou aktualizaci datového feedu.