Procházet návody

Video návody
Dodavatelé a výrobci Dodavatelé Výrobci
Hlavní strana e-shopu Bannery Obsah hlavní strany Oznámení

Nastavení přepravců

Ve svém e-shopu nemusíte používat pouze jednoho přepravce. Můžete si nastavit různé přepravce a cenovou politiku pro jednotlivé přepravce přizpůsobit tak aby Vám vyhovovala. U každého přepravce můžete nastavit:

Do e-shopu si můžete přidat jednoho nebo více z následujících přepravců: PPL, DPD, FOFR, GLS, WEDO, DB Schenker, Česká pošta, Osobní odběr, Jiný přepravce, Přepravu volí e-shop, Zásilkovna. Pokud využíváte služeb jiného přepravce použijte možnost Jiný přepravce nebo Přepravu volí e-shop. Jednotliví přepravci disponují datovým CSV exportem, který se vytvoří vždy při dokončení objednávky a umožňuje Vám import objednávky (nebo objednávek) do spedičního systému přepravce. Někteří přepravci disponují přímím napojením API. Pokud toto API nastavíte, objednávky se Vám při dokončení automatický propíší do spedičního systému aniž by jste museli cokoliv dělat.

Výpočet hodnoty dopravy

Výsledná cena dopravy se kalkuluje zvlášť pro každého přepravce. Je založená na výpočtu který kalkuluje se základní cenou dopravy, dopravou zdarma, váhovými limity, množstevními limity, objemovými limity a cenou dopravy jednotlivých produktů. Systém vždy použije a zobrazí nejvyšší možnou cenu. To proto aby nedocházelo k finančním ztrátám při dopravě.

Nastavení váhových, objemových a množstevních limitů

Tyto limity slouží pro kategorizaci produktů do jednotlivých cenových skupin dopravy. Proto aby limity fungovaly správně, musíte mít parametry objem a hmotnost vyplněny u jednotlivých produktů. Limity můžete nastavit u jednotlivých přepravců v záložce Podmínky přepravy. Pro jednotlivé limity je nutné vždy vyplnit mez a cenu. Například pro váhové limity 5 kg, 99 Kč; 10 kg, 199 Kč; .... Tímto způsobem můžete určit jednotlivé intervaly s mezemi.

Doprava zdarma a individuální ceny

U každého přepravce můžeme nastavit dopravu zdarma. Doprava zdarma je nadřazená všem výpočtům pro konkrétního přepravce. Pokud je ale v nákupním košíku obsažen alespoň jeden produkt s individuální cenou dopravy, která je nastavená na produktové kartě, doprava zdarma se nebude aplikovat a zobrazí se nejvyšší cena dopravy individuálního produktu. Individuální cena dopravy je tedy nadřazená všem ostatním výpočtům.

API

Někteří přepravci disponují nastavením API - umožňuje snadno a automatizovaně vytvářet zásilky ve spedičním systému přepravce bez nutnosti ručního vypisování dat a ručního zakládání objednávek. Kromě možností API systém Evie automaticky vytváří datové CSV soubory, které do těchto spedičních systémů můžete snadno nahrát a usnadnit si tak práci.