Procházet návody

Video návody
Dodavatelé a výrobci Dodavatelé Výrobci
Hlavní strana e-shopu Bannery Obsah hlavní strany Oznámení

Doména

Jednoduše řečeno, doména je internetová adresa Vašeho e-shopu. Aby jste svůj e-shop mohli s internetovou doménou propojit, musíte ji vlastnit. Doménu si můžete pořídit u různých registrátorů. Jejich seznam naleznete například zde. Připojení domény k e-shopu je snadné a skládá se z několika málo kroků. Po provedení konfigurace bude e-shop na internetové doméně dostupný nejpozději do 24 hodin. Je však možné, že bude dostupný už během pár minut.

V první řadě je třeba přesměrovat Vaši doménu na servery Evie. To uděláte tak, že v nastavení DNS domény u Vašeho registrátora změníte hodnotu všech záznamů typu A na hodnotu 104.45.14.35. Všechny záznamy typu AAAA odstraňte. Tímto přesměrujete běžný provoz domény na servery Evie. Druhým krokem je připojení domény k Vašemu e-shopu. Ve správě e-shopu zvolte možnost Doména z levého menu. Následně se Vám zobrazí okno s informačním postupem připojení domény. Do volného pole zadejte název Vaši domény. Pokud jste nastavili DNS záznamy správně, objeví se po kliknutí na tlačítko Ověřit DNS informace o správném nastavení. Dále už stačí jen připojení domény potvrdit. Váš e-shop se automaticky spáruje s doménou a do 24 hodin bude dostupný na Vaši doméně.

Systém Evie Vám automaticky vystaví bezpečnostní SSL certifikát pro HTTPS provoz a bude jej upřednostňovat. Vystavení a připojení tohoto certifikátu je bezplatné. Certifikát Vám navíc automaticky obnovíme, takže se o technický provoz e-shopu nemusíte starat.

Typy záznamů

Existují různé typy záznamů, které jsou spojeny s internetovou doménou. Některé z nejčastěji používaných záznamů jsou: