Procházet návody

Video návody
Dodavatelé a výrobci Dodavatelé Výrobci
Hlavní strana e-shopu Bannery Obsah hlavní strany Oznámení

Fakturační údaje a fakturace

Aby jste mohli vystavovat faktury ve svém e-shopu je nutné správně nastavit fakturační údaje a fakturaci. Nastavení těchto funkcí Vám zabere jen několik málo minut.

Fakturační údaje

Fakturační údaje jsou velmi podstatné a zobrazují se na vystavených fakturách. Jsou to Vaše dodavatelské údaje. Všechny fakturační údaje můžete nastavit ve správě e-shop v sekci Nastavení v záložce Fakturační údaje. Tyto údaje můžete kdykoliv upravit.

Nastavení fakturace

Pokud ponecháte základní nastavení fakturace, systém bude vystavovat faktury vzestupně počínaje číslici 1. Fakturační řadu ale můžete snadno upravit a to v Nastavení v záložce Fakturace. Pro použití vlastní číselné řady aktivujte možnost Použít vlastní číselnou řadu faktur, nastavte předponu číselné řady (může být například aktuální rok) a zvolte počet číselných pozic. Počet číselných pozic můžete nastavit automaticky, pokud nedokážete říci kolik faktur budete schopni za rok vystavit. Doporučujeme tuto možnost ponechat automaticky, nebo zvolit co nejvyšší hodnotu. V případě, že používáte účetní systém Pohoda a budete do něj vystavené faktury importovat, můžete ve stejné záložce nastavení nastavit export pro účetní systém Pohoda. Velmi podstatnou hodnotou je Export pohoda: Párování položek. Správným nastavením této hodnoty umožníte systému Pohoda párovat položky obsažené ve fakturách s položkami skladu a kontrolovat tak skladové zásoby.

Faktury a mailing

Pokud dokončíte objednávku systém Evie automaticky odešle fakturu na mailovou adresu zákazníka a na Vaši adresu, kterou jste si nastavili v Nastavení v záložce Obecné. Vystavené faktury můžete také rozesílat manuálně mailem přímo v detailu objednávky v záložce Mailová komunikace. Proto faktury nemusíte tisknout a fyzicky přidávat k objednávkám.