Procházet návody

Video návody
Dodavatelé a výrobci Dodavatelé Výrobci
Hlavní strana e-shopu Bannery Obsah hlavní strany Oznámení

Platební brána

Přejete si ve svém e-shopu umožnit platby kartou online? V tomto článku si vysvětlíme jak na to. Platební brána je systém, který umožňuje rychlé a bezpečné platby kartou (nebo jinou metodou) online ve vašem e-shopu. Systém Evie v současné době podporuje pouze platební bránu GoPay. Na integraci dalších platebních bran pracujeme.

Proč použít platební bránu?

Použití platební brány má mnoho výhod. Pro zákazníka je platba snadná a rychlá. Pro vás spočívá hlavní výhoda v rychlém připsání úhrady na Váš účet také v označení uhrazených objednávek. Systém Evie rozlišuje přímo v administraci objednávky, které jsou hrazeny online. Tyto objednávky jsou zvýrazněny speciálním barevným štítkem který může nabýt dvou barev. Zelené, pokud je objednávka hrazena online a byla již uhrazena a oranžové, pokud je objednávka hrazena online ale doposud zaplacena nebyla. Takto snadno poznáte které objednávky jsou / nejsou uhrazeny aniž by jste museli jednotlivé objednávky otvírat. Informace je samozřejmě viditelná i v detailu objednávky.

Připojení platební brány

Připojení platební brány GoPay je snadné a rychlé. Nejprve je nutné založit si obchodní účet u společnosti GoPay, podepsat smlouvu a provést všechny patřičné náležitosti. Během tohoto procesu obdržíte testovací integrační soupis, který obsahuje údaje pro nastavení testovací platební brány. A zde přichází na řadu systém Evie. Tyto údaje vyplňte v administraci Vašeho e-shopu v sekci Nastavení v záložce Platební brána. Po jejich vyplnění nastavte možnost Testovací prostředí na Ano. Po uložení dojde k aktivaci testovací platební brány ve Vašem e-shopu. V e-shopu se zobrazí informace o možnosti úhrady online (obvykle v zápatí) a v nákupním košíku se zobrazí možnost platby pomocí karty online. Vytvořte prosím testovací objednávku. Více o možnostech platby v testovací prostředí si můžete přečíst zde. V případě, že se testovací objednávka vytvořila a nedošlo k žádné chybě testovací bránu deaktivujte. Deaktivací provedete vymazáním testovacích údajů z nastavení platební brány v administraci Vašeho e-shopu. Tím se platební brána skryje. Následně informujte GoPay o dokončené integraci a o provedené testovací objednávce (provedenou úhradu naleznete ve svém testovacím účtu obchodní u GoPay zde). GoPay Vám následně zašle ostré provozní údaje. Tyto údaje opět vyplníte v nastavení platební brány v administraci Vašeho e-shopu. Tentokrát nastavte možnost Testovací prostředí na hodnotu Ne. Po provedení těchto kroků se stane platební brána ve Vašem e-shopu aktivní. Doporučujeme provést ještě jednu testovací objednávky nyní už na ostrém rozhraní.

Integraci platební brány provádějte až ve chvíli, když je Váš e-shop připojen k doméně. Více o připojení domény se můžete dočíst zde.